Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Slijpen bij HEGO

Slijpen bij HEGO

  Bij HEGO Stainless Steel & Aluminium kunt u terecht voor het slijpen van uw RVS platen. Dit is een van de bewerkingsmethodes die u kiezen voor uw materiaal. In deze blog willen wij u meer vertellen over het proces en de keuzes voor het slijpen van RVS platen.

  Onze machine:

  Voor het slijpen van RVS platen gebruiken wij onze volautomatische Timesavers Grindingmaster. Deze machine is in staat RVS één en tweezijdig te slijpen. De schuurbanden die voor de machine wordt gebruikt zijn aluminiumoxide (linnen en papieren) en silicium (siliciumcarbide) schuurbanden in diverse korrels. Met linnen aluminiumoxide schuurbanden (Hermesit RB 535 X) slijpen we in korrels 60, 80, 120, 180, 240, 280 en 320. Met de papieren aluminiumoxide schuurbanden (Hermes BW 116) slijpen wij materiaal in korrels 120, 180 en 400. Silicium banden (Hermesit RB 545 X) hebben wij in de korrels 240, 320, 400 en 600.

  De types schuurbanden:

  Het type schuurband dat u kunt kiezen hangt af van het materiaal en de gewenste finish.

  De schuurbanden die wij gebruiken zijn:

  • Aluminiumoxide schuurbanden (linnen)

  Aluminiumoxide is bij uitstek geschikt voor het slijpen van materiaal met een hoge treksterkte. Een aluminiumoxide schuurband is het meest geschikt voor sterk materiaal. Met deze banden slijpen wij materiaal met een dikte van 1mm t/m 5mm.

  • Korrels 60, 80, 120, 180, 240, 280 en 320
  • Hermesit RB 535 X
  • Papieren Aluminiumoxide schuurbanden (papier)

  Papieren schuurbanden zijn met name geschikt voor het slijpen van dunne RVS platen met diktes van 0,8mm t/m 1 mm.

  • Korrels 120, 180 en 400
  • Hermes BW116
  • Silicium schuurbanden (linnen)

  Silicium is bij uitstek geschikt voor het slijpen onder lichtere druk. Materiaal dat geslepen is met silicium geeft een glimmende en glanzende finish en is daarmee geschikt voor het slijpen van platen in diktes van 1mm t/m 6mm.

  • Korrels 240, 320, 400 en 600
  • Hermesit RB 545 X

  Maten:

  Onze machine kan een ruime range van maten aan. We slijpen platen met een breedte van 50 cm tot 2 meter en met een lengte van 50 cm tot 6 m.

  De fijnheid van schuurbanden wordt gekenmerkt door de korrelgrootte. Deze korrelgrootte wordt gekenmerkt met een getal, waarbij een hoger getal een fijnere korrel aangeeft. Lage nummers zijn dus voor grove korrels en hoge nummers voor fijne korrels. Het getal voor de korrelgrootte komt van het zeven van het materiaal. De korrelgrootte wordt bepaald door het aantal mazen per inch van de zeef, waarmee de korrels op grootte worden gesorteerd. Voor het RVS slijpen kunnen we de korrels ongeveer als volgt indelen:

  • Korrel 60 – 120: Grof
  • Korrel 180 – 320: Middel
  • Korrel 400 – 600: Fijn

  Naast het reguliere slijpen kunt u bij HEGO RVS platen laten Borstelen of Duplo Slijpen.

  Naast RVS slijpen kunt u ook bij HEGO terecht voor het borstelen van RVS. De Timesavers Grindingmaster machine beschikt over een borstelsysteem die RVS platen met grote snelheid en veel gemak borstelt.

  verder kunnen wij ook duplo slijpen. Dat is een combinatie van slijpen en borstelen. Het wordt vaak in industrieën toegepast waar hygiëne belangrijk is. Zeker voor toepassingen in keukens, sanitair, scheepsinterieuren en liften is duplo slijpen ideaal.

  Advies op maat

  Als u een vraag heeft of u komt er niet uit met de keuze die u wil maken, kunt u ons altijd raadplegen via sales@hego.nl of bel ons op 036 – 549 2222. Wij maken graag tijd voor u vrij!

  Over Bryan

  Sinds augustus 2015 Communicatie stagiair bij HEGO. Bryan houdt zich bezig met het schrijven van artikelen, koffie halen voor alle collega’s en praten over voetbal.
  Je kan Bryan een e-mailtje sturen via bblok@hego.nl.