Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Prijsherstel in grondstofmarkten zet door in 2019

Prijsherstel in grondstofmarkten zet door in 2019

  Sinds begin van 2019 is de CRB-index met 7% hersteld. Dit is in lijn met de opwaartse prijs trend van de olie en de meeste basismetaalprijzen.

  Het herstel van de aandelenmarkten en enige verbetering van het beleggerssentiment hebben ook geholpen. Een deel hiervan werd veroorzaakt door de nieuwe hoop dat China en de VS op handelsgebied tot een deal zouden komen.

  Voor 2019 verwachten we dat de meeste grondstoffenprijzen verder zullen stijgen. Wij denken dat positieve fundamentele basis in veel grondstoffenmarkten, een langzamere maar aanhoudende mondiale economische groei en een verzwakking van de dollar een solide basis zullen vormen voor hogere prijzen.

  Wij verwachten dat de CRB-index dit jaar nog eens 5-7% zal stijgen, met name vanwege een verder herstel van de olieprijzen, hogere prijzen van edelmetalen en hogere prijzen van basismetalen.
  De prijzen van agrarische grondstoffen zullen naar verwachting een meer diverse beeld vertonen en zullen daarom minder bijdragen aan een herstel van de CRB-index.

  Prijsherstel-in-grondstofmarkten-zet-door-in-2019-HEGO

  Bron: ABN AMRO