Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Verhoging basisprijs RVS

Verhoging basisprijs RVS

    Onlangs heeft één van Europa’s grootste producenten van roestvast staal aangekondigd de basisprijzen voor roestvast staal per  juli 2016  te verhogen. Dit mede door de veranderde marktomstandigheden in Europa, maar ook vanwege de schaarste in schroot. In de markt is momenteel sprake van een dramatische verschuiving in de beschikbaarheid van schroot voor het produceren van roestvast staal. Vrijwel alle fabrikanten zijn hierdoor genoodzaakt om alternatieve, en veelal duurdere, grondstoffen in te kopen.  Daarnaast is er sprake van een toenemende vraag in roestvast staal, dit wordt vooral aangedreven door de automotive sector maar ook door  andere segmenten in de industrie.

    Door de duurdere grondstoffen en de toenemende vraag, zien fabrikanten zich dus genoodzaakt om de basisprijs voor roestvast staal op korte termijn al te verhogen. Momenteel is nog niet duidelijk of dit een éénmalige stijging betreft of dat de basisprijzen in de loop van het jaar verder zullen toenemen. Dit is o.a. afhankelijk van de ontwikkelingen van de vraag naar roestvast staal en de beschikbaarheid van schroot in de markt

    Gevolgen bij HEGO

    Door het toenemen van de basisprijzen van roestvast staal, zien ook wij ons genoodzaakt om mee te gaan in deze prijstrend. Wij zullen het nieuws rondom de basisprijs nauwlettend in de gaten houden en tijdig informeren over verdere ontwikkelingen.